iframe { height: 1px; width: 1px; }

Tänk att efterrätt kan va så gott!!

Ikväll har vi kräftskiva för några vänner och tilltuggen ikväll övervägs av LCHFanda! Från pajerna till efterrätten!

Var sugen på att hitta ett nytt recept till efterrätt så efter några minuters googlande hittade jag dettaalltomlchf.nu. Som vanligt så gillar jag ju att skriva om receptet med egna ord och ibland ändra innehållet. Denna gången har jag inte ändrat om bland ingredienserna...
 
LimeCheesecaka á la LCHF 8-10port

Botten
3 dl mandelmjöl
25 g smält smör
1 msk kanel

Fyllning
3 dl vispgrädde
3 gelatinblad
3 dl gräddfil
200 g philadelphiaost
1 1/2 lime
2 1/2 msk LCHF-socker
 
Dekoration
0,5-1 lime
 
Detta behöver du: 

- Springform
- Elvisp
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 175grader. 
 
Blanda kanel och mandelmjöl, tillsätt därefter det smälta smöret. Täck sedan botten i en springform med "smeten" och platta till. Nu ska de in i ugnen 10min.

Medan du ställer formen till sidan för att svalna gör du detta:
-Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, låt stå 5min.

Vispa grädden


 
 
Krama sedan ur gelatinbladen. Smält dem tillsammans med sockret med 2msk kokande vatten.

Blanda ner gräddfil och philadelphiaost i den vispade grädden.
Riv limeskal från 1,5 lime ner i gräddblandningen och tillsätt saften från dem.
 
 
 
 
 
Häll på de smälta gelatinbladen och sockerblandningen. Se till att blanda ordenligt.
 
 
 
 



Nu ska du fördela smeten i springformen över botten.

 
 
 
Ställ sedan in formen, övertäckt, några timmar i frysen. Ta sedan ut den någon timme innan servering och ställ den i kylen. 
 
Garnera med lime.
 
 

Den blev riktigt god!


Ända till sista biten!

Puss å kram